‘Kariyer Günleri’ Etkinliğinin Bu Yıl 1’incisi Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İşletme Kulübü, öğrencilerin iş hayatı ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve farklı sektörlerden yöneticileri bir araya getirmek amacıyla, ‘1.Kariyer Günleri’ etkinliğini düzenledi. Yapılan sunumlarda; kariyer planlama, iş hayatı, motivasyon, sektörel rekabet gibi konular ele alındı.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılışa, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yücel Akdemir, İSMMMO Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, yaptığı açılış konuşmasında kariyer planlaması yapmanın önemine vurgu yaparak, “Şuan içinde bulunduğumuz dönemde, kariyer planlaması yapmak oldukça önemlidir. Eğitim sürenizin sonunda edineceğiniz diplomanın kıymetini ve değerini ortaya koyacak olan şey; mücadeleyle, çabayla, emekle, değer üretimiyle olabilecek bir şey. Stratejik düşünülen her şey, bugünden yarını kestirebilme becerisi ve yeteneğini içinde saklı tutar. Klasik bir planlama anlayışı buna yetmez. Hem sorunlar çok karmaşıktır, hem de çok paydaşlı ve çok rekabetçi bir ortam söz konusudur. Bugünden itibaren, ne yapmak istiyorum? Hedefim nedir? O hedefe hangi yollardan gidebilirim? Muhtemel riskler nelerdir? Hangi fırsatlardan yararlanabilirim? Sorularına cevap bulmanız gerekiyor. Bir üniversite öğrencisinin en ayrıcalıklı yanı, ne istediğini bilmek ve o istediğini kararlılıkla, sabırla sonuna kadar almasını becerebilmektir.” dedi.

İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir, muhasebe sektörü hakkında bilgiler verdikten sonra öğrencilere seslenerek “Özel işlerinizi ve hobilerinizi bir kenara bırakın. Hobi olarak yapılacak işleri, asıl işinizin önüne geçirmeyin. Kariyer ve eğitim sürecinizi zamanında tamamlayarak diğer adaylardan bir adım öne geçin. Biraz gayretle hepiniz bu işi başaracaksınız. Emekleriniz boşa gitmeyecek, okulunuzu başarıyla bitireceksiniz. Hak ettiğiniz en üst noktaya geleceksiniz. Bugün burada bulunmanız bile bu anlamda atılan bir adımdır. Hepinize bu zorlu yolda başarılar diliyorum.” dedi.

Bu yıl birincisi düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinin ilk gününde; İSMMMO Güngören İlçe Başkanı Tuncay Özen, Mali Müşavir Bayram Güden, Mali Müşavir Emel Öztürk Özen ve Mali Müşavir Mücahit Yılmaz, öğrencilere sektör ve iş hayatı hakkında bilgiler aktardı.

Etkinliğin ikinci gününde ise Prometheus Danışmanlık Genel Müdürü Yücel Atış, Netmarble Müdürü Aras Şenyüz, Akyaka Denizcilik ve Taşımacılık Kurucu Ortağı Burak Akıncı ve Şener Karaca, yaptıkları sunumlarla her geçen gün iş hayatına biraz daha yaklaşan öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerini silmeye yardımcı oldu.