19. İstanbul İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri Sempozyumu Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (İYYÜ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 19. İstanbul İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri Sempozyumu, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını İYYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı.

Prof. Dr. Tan: “6 bine yakın yüksek lisans öğrencisi mezun ettik”

İYYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, “İSG konusunda daha iyi çalışma koşullarında birçok ülkeden daha iyi konuma gelebileceğimizi umut ediyorum. Üniversite olarak İSG alanında yaklaşık 6 bine yakın Yüksek Lisans öğrencisi mezun ettik. Öte yandan 4 dönem İSG Lisans Eğitimi öğrencisi mezun ettik. Öncü bir üniversite olarak, bakanlıklarla, belediyelerle ve özel sektörle konuyu geliştirerek el ele çalışıp daha ileriye götürmek için, bu tip sempozyumların çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Prof. Dr. Ulutin: "Bakanlıkla protokol imzalayan ilk vakıf üniversitesiyiz"

Bakanlıkla İSG eğitimleri kapsamında protokol imzaladıklarını belirten Prof. Dr. Ulutin, "Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kamu kuruluşları, üniversiteler ve bakanlık bir araya gelerek Türkiye'deki İSG kültürünün artırılması, dünyaya göre yüksek olan iş kazalarını mümkün olduğunca azaltacak eğitimlerin başlangıcında yer almayı hedefliyoruz. ÇSGB ile beraber 50 kişiden az işçinin çalıştığı iş yeri sahiplerinin kanun gereği İSG eğitimi almaları konusunda ilk protokol imzalayan vakıf üniversiteyiz. Bunun da gurunu yaşıyoruz" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İSG Genel Müdür Yrd. Kurt: "Güvenlik kültürünü oluşturmalıyız"

Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt, "İş kazaları ve meslek hastalıkları çalışma hayatının en önemli problemlerinden bir tanesi. Bu problemi çözmek için fikirsel dönüşüm gerekiyor. Bu fikirsel dönüşümlerle İSG'nin bilinç ve farkındalığını artırmalıyız. Güvenlik kültürünü oluşturmalıyız. Böyle sempozyumlar bu bilincin oluşmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

İBB İSG Müdürü Bakan: “İSG alanında çalışmanın anlamı başarıyı ortaya çıkarmaktır”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSG Müdürü Süleyman Bakan yapmış olduğu konuşmada "Bütün bilim dallarında olduğu gibi İSG’de de sürekli öğrenme ve gelişim kaçınılmazdır. Kendi varlığının farkında olarak yaratılmış insan ancak öğrenerek hayatı üzerinde denetim kurar ve çevresini geliştirebilir. İSG faaliyetlerini yürütenler açısından bizim için önemli olan nedir sorusuna verilecek tüm cevapların ana fikri kutsal bir amaca yönelik çalışmayı işaret etmektedir. Araştırmacılar her insanın bilerek veya bilmeyerek fakat her durumda anlam arayan bir varlık olduğunun altını çizmektedir. İSG alanında çalışmanın anlamı ve amacı bütünsel olmak düşünüldüğünde başarı ortaya çıkmaktadır. Bizim tüm çalışmalarımız başarıyı hedeflemektedir.

İYYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSG Müdürü Süleyman Bakan’a plaketlerini taktim etti.

Başkanlığını İYYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin’in yürüttüğü 1.Oturumda; Lütfi İnciroğlu Kişisel ‘Verilerin Korunması Kanunu ve Uygulanması’ konusu hakkında, Avukat Bahar Sür, “İş Verenlerin İSG Yönünden Hukuki Sorumluluğu’ konusu hakkında, Türk Güven Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Alp Timurhan Çevik, ‘İşyeri Bilgi Yönetim Sistemi’ konusu hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

İYYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin’in panelistlere plaket takdiminin ardından 2.Oturuma geçildi.

Başkanlığını İYYÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ersi Kalfoğlu’nun yönettiği 2.Oturumda, Hakan Farımaz, ‘İSG’de Ar-Ge ve İnovasyon’ konusu hakkında, Yankı Akademi Genel Müdürü Alparslan Yılmaz, ‘Etiketle, kilitle, Emniyete Al, Dene’ konusu hakkında, Merve Bozdemir, ‘Davranış Odaklı Güvenlik Yönetimi’ konusu hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Plaket töreninin ardından 3.Oturuma geçildi.

Başkanlığını İYYÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Kunt Kandemir’in yönettiği oturumda; İYYÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hulusi Acar ‘Tarım ve Orman İşlerinde İSG’ konusu hakkında, Birol Temel, ‘Türkiye’de faaliyet gösteren İki Yabancı Şirketin İSG yönünden Kıyaslanması, Örnek Uygulamaların Aktarılması’ konusu hakkında, İYYÜ Araştırma Görevlisi Tolga Barışık, ‘ Kule Vinçlerde İSG Uygulamaları ve Makine Tabanlı Risk Değerlendirme Çalışması’ konusu hakkında katılımcılarla bilgiler paylaştı.

Sempzoyum, plaket töreni ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.