Yeni Akademik Yılın Açılış Dersini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe Verecek

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinin 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, 31 Ekim 2018 Çarşamba Günü Saat 14.00'te Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılacaktır.

Yeni akademik yılın açılışı dolayısıyla düzenlenecek olan törende, açılış dersini uzun yıllardır akademisyen olarak görev yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe verecektir. Aynı zamanda Hukuk profesörü olan Şükrü Karatepe, törende “Adalet Kavramı” başlıklı dersi ile öğrencileri bilgilendirecektir.

Prof. Dr. Şükrü Karatepe, adalet kavramı hakkında şu görüşleri savunmaktadır: “Adalet, kanunları eşit olarak uygulamak, herkese hakkı olanı vermektir. Adaletli hakim ve yönetici, güçlüyü değil, hakkı olanı tutar, hukukun ve vicdanın emrettiğini yapar.”

Şükrü Karatepe Kimdir?

Kayseri’de doğan ve 1973 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitiren Prof. Dr. Şükrü Karatepe, 1994 yılında Anayasa Doçenti olduğu dönemde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Sonrasında akademik hayata dönüş yapan Şükrü Karatepe, 2011 yılında profesör olmuştur. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı’nı yürüten Prof. Dr. Karatepe'nin çeşitli dergi ve gazetelerde Türkiye’nin idari ve siyasi sorunlarına ilişkin yüzlerce makale ve araştırması yayımlanmıştır. Karatepe’nin yayımlanmış kitapları şunlardır: Anayasa Hukuku, Türk Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Tek Parti Dönemi, Darbeler ve Anayasalar, Osmanlı Siyasi Kurumları, Siyaset ve Bürokrasi Gündemi, Demokrasi Savunması, İdeolojik Devlet Krizi, Kendini Kuran Şehir, Erciyes’in Anıtsal Ağaçları, Siyasi İdeolojiler, Ara Rejimin Adaleti, Sistem Söyleşileri.

Halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Prof. Dr. Şükrü Karatepe, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde Anayasa Hukuku derslerini okutmaktadır.