Hemşirelikte Kariyer Günlerinin 3’üncüsü Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü; iş dünyasının önemli isimleri ve firmaları ile öğrencileri buluşturmak ve kariyer bilinci oluşturmak amacıyla ‘3.Hemşirelikte Kariyer Günleri’ konferansını düzenledi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Saydamlı yaptı.

Prof. Dr. Ulutin: “Kurumsallaşmış organizasyonlarda çalışmak sizler için her zaman daha avantajlı”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, mezun olduktan sonra akademik olarak kariyer hayatlarına devam etmek isteyen öğrencilere önemli bazı hatırlatmalarda bulunarak “ALES ve YDS sınavlarına mutlaka girin mezun olmayı beklemeyin. Bunları biran evvel elde ederseniz açılan kadrolara girme şansınız artar. Kariyer planınızı buna göre geniş tutun. Devlette çalışmak isteyen hemşire adaylarımız ise KPSS’ye hazırlansınlar ve o sınavda başarılı olmak için ellerinden geleni yapsınlar.” dedi.

Özel sektörün avantajlarına değinen Prof. Dr. Ulutin, “Kurumsallaşmış organizasyonlarda çalışmak sizler için her zaman daha avantajlı. Biliyorum ki onların pek çoğu organizasyon yapısını geliştirirken öğrenen örgütler olmayı hedefleri haline getirmişlerdir. Bu sayede pek çoğunuza aynı anda hem çalışma hem de yüksek lisans, yan dal hemşireliği gibi konularda kendinizi geliştirme imkânları sağlayacaklardır.” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Saydamlı: “Uygulamalarımız toplum sağlığını direk olarak etkiliyor”

Dr. Öğr. Üyesi Saydamlı öğrencilere kariyerle ilgili bilgiler ve bazı kısa anekdotlar paylaşarak, “Bildiğiniz gibi kariyer seçilen bir işte ilerlemek ve bunun sonucunda da daha fazla para kazanmak, daha fazla sorumluluk üstlenmek, daha fazla statü güç ve saygınlık elde etmek şeklinde tanımlanabilir. Mesleği profesyonel olarak yerine getirmek için kariyer planlamak önemli bir araç. Biz hemşireler çok önemli bir noktada bulunuyoruz. Uygulamalarımız toplum sağlığını direk olarak etkiliyor. Bu nedenle toplumun beklentilerini karşılayabilmek ve değişime ayak uydurmak için kariyer planlaması yapmak gerekiyor.” dedi.

Yünçek: “Kariyer sonu olmayan bir gelişme yoludur”

Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Kübra Yünçek, geleceğin hemşireleri adına bir konuşma yaparak kariyer günlerinin önemine dikkat çekti. Yünçek, “Kariyer sonu olmayan bir gelişme yolu ve kişinin yaptığı işte kendini sürekli geliştirebileceği alanları tespit edip yaşam boyu bu alanlara yoğunlaşmasıdır. Kariyer; mesleki, ekonomik, sosyal, fikirsel ve duygusal açıdan gelişebilmektir. Kariyer Günleri ise, iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile yeni mezunların iş dünyasını tanımasına yardımcı olur. Hemşirelik sağlıkta insan gücünün temelini oluşturan meslek dallarından birisidir. Bizler mezuniyetimize iki ay kala kendi potansiyelini yaratma ve kariyer imkânını en iyi şekilde kullanma fırsatını sunabilen bir meslek dalı içerisindeyiz.” dedi.

Gaziosmanpaşa Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sevda Elmas, Acıbadem Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Satı Kalkan ve İnsan Kaynakları İşe Alım Sorumlusu Meryem Gögce ile İstanbul Medipol Hastanesi Eğitim Hemşiresi Eren Yaşar Mutlu, öğrencilere temsil ettikleri hastanelere ilişkin önemli bilgiler paylaşarak, kariyer hedeflerinde dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında ipuçları verdiler.