3 Öğretim Üyemiz Fizyoloji Kongresi’ne Konuşmacı Olarak Katıldı

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Asiye Nurten ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı ve YENİSARUM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ünal, Antalya’da düzenlenen 44. Uluslararası Fizyoloji Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı.

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından 1-4 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen kongrede Prof. Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya “Alzheimer Hastalığı ve Genetik Yolaklar”, Prof. Dr. Asiye Nurten “Alzheimer Hastalarında Oluşan Nörofizyolojik Değişiklikler” Prof. Dr. Mehmet Ünal ise “Egzersiz ve Nörojenez” konularında son literatür bulguları eşliğinde bilgilendirme yaptılar.

Kongrede yaptığı konuşmada katılımcılarla egzersiz konusunda önemli bilgiler paylaşan Prof. Dr. Mehmet Ünal, “Egzersiz her yaşta yapılabilir. Egzersiz yeni nöron üretimini artırmakta ve beyin artofisini önlemektedir. Yapılan araştırmalarda yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan bilişsel gerilemenin ve bozuklukların egzersizle geçilebileceği ortaya çıkmıştır” dedi. Kongre 4 Kasım Pazar günü Ödül Töreni ve Katılım Belgelerinin dağıtımı ile sona erdi.