7. Multidisipliner Toplantıda Tıbbi Atıklar Ele Alındı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinde Multidisipliner Toplantılarının 7’ncisi düzenlendi. Toplantının bu haftaki gündemi, ‘Sağlık Kuruluşlarındaki Atıkların Zararsızlaştırılması’ konusu oldu.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meriç Karacan’ın moderatörlüğü ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seniha Bilge Hapçıoğlu’nun sunumu ile Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Öğretim Üyeleri katıldı.

Sunumuna 2872 sayılı Çevre Kanunu hakkında bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Hapçıoğlu; atık türleri, atık yönetimi, tıbbi atık, tıbbi atıkların bertaraf edilmesi konularına değindi.

Türkiye’nin günümüzde tıbbi atık konusunda geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Hapçıoğlu; çevre yönetim birimleri ve sağlık kuruluşlarındaki atıkların sınıflandırılması konularında da bilgiler verdikten sonra sunumunu noktaladı.