A Haber Spikeri Haktan Uysal, Etkili İletişim Hakkında Bilgiler Verdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yeni Yüzyıl Akademisi Kulübü, A Haber Spikeri Haktan Uysal’ı konuk etti. Uysal, öğrencilere ‘Etkili İletişim’ üzerine bilgiler verdi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide; öğrenme ve hatırlamaya ilişkin yapılmış araştırmalardan bahseden ünlü spiker, “Duyduklarımızın %20’sini, gördüklerimizin %30’unu, duyduklarımızın ve gördüklerimizin %50’sini hatırlıyoruz. Duyduklarımızı ve gördüklerimizi deneyim ile pekiştirdiğimizde ise, hatırlama oranı %90’a çıkıyor” dedi.

Uysal, öğrencilerle etkileşimli bir biçimde gerçekleştirdiği sunumunda; heyecanı yenme, doğru nefes alma, sesi etkili kullanma, konuşma hızı, artikülasyon ve ilk izlenim gibi konulara değindi.

Söyleşi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişimden sorumlu Rektör Danışmanı Bülent Biricik’in, ünlü spiker Haktan Uysal’a plaket ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.