Prof. Dr. Ulutin: “Bu Konseri Mehmetçiklere Adıyoruz”

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF), ‘Bahar Dönemi Açılış Konseri’ düzenledi. SBF Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, bu konseri ‘Zeytin Dalı’ Operasyonunda savaşan ve şehit olan Mehmetçiklere adadıklarını belirtti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte; Piyanoda Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kutup Ata Tuncer, Vokalde Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Can Mete, Klarnette Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yazılım Sorumlusu Hȧrun Sarıgȕl, Perküsyonda Uluslararası Öğrenci Ofisi Sorumlusu Kaan Esin, Gitarda ise Moleküler Biyoloji ve Genetik 1. Sınıf Öğrencisi Semih Erlik yer aldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya ve Prof. Dr. Emir Tan, Onur Konuğu Prof. Dr. Erol Düren, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı konser, alkışlar eşliğinde ilgiyle izlendi.

Konserin kapanışında bir konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, sanat ve bilimin iki kardeş olduğunu belirterek birinin kanadı kırılırsa diğerinin de uçamayacağını betimledi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sanat damarları kesilmiş bir milletin yok olması kaçınılmazdır” sözüne vurgu yaptı. Prof. Dr. Ulutin, ‘Zeytin Dalı’ Operasyonuna da değinerek “Yeni bir döneme giriyoruz. Zeytin ağaçlarından hasat Ocak ve Şubat aylarında yapılır ve baharın başlangıcıdır, il cemre düşmüştür. Ülkemiz de, ‘Zeytin Dalı’ Operasyonuyla teröristlerle mücadele ediyor. Biz bu Bahar Dönemi Açılış Konserini hem Kuzey Irak’ta hem de Zeytin Dalı Operasyonunda savaşan ve şehit olan bütün Mehmetçiklerimize adadık” dedi.

Konser çiçek takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.