Biyoteknoloji Kulübümüz Lise Öğrencileriyle Buluştu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Biyoteknoloji Kulübü üyeleri, “Bilimin Penceresinden Bakıyoruz” projesi kapsamında İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde bulunan İhsan Mermerci Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Kulübün alt kolu olarak faaliyet göstermekte olan BioLab ekibi; gelecek nesillerle etkileşim kurabilmek ve bilime ilgisi olan öğrencilere yol göstermek amacıyla, liseli öğrencilerle ‘biyoloji’ bilimi üzerine çeşitli bilgiler vererek deneyler yaptı.

Özellikle genç öğrencilerde merak uyandıracak konu başlıkları seçilerek onların bilime karşı farkındalıklarının artması amaçlandı.

Yaklaşık 120 öğrenciye ulaşılan ve İhsan Mermerci Anadolu Lisesinde büyük bir ilgi gören projenin, başka liselerde de uygulanarak devam edeceği belirtildi.