Doktor Öğretim Üyesi Ümran Özbalcı Aria’nın ‘Caravaggio’ İsimli Kitabı Yayımlandı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Ümran Özbalcı Aria’nın yeni kitabı ‘Caravaggio Dönemi – Yaşamı- Eserleri’ Hiperlink Yayınlarından çıktı.

Caravaggio Kimdir?

17.Yüzyıl sanatının seyrini değiştiren Caravaggio, batı sanatındaki en etkileyici ve ufuk açıcı sanatçılardan biridir. Caravaggıo’nun resimlerinin üçte birinden fazlası şiddet içeren olayları tasvir etmektedir. Sanatçının sahnelerinin içine serpiştirdiği detayları gözden kaçırmamak ve en derin anlamını yakalamak için sabır ve bir parçada soğukkanlılık gerekir. Resimleri o yıllarda ifade edildiği gibi doğal tarzda resimlerdir. Sıklıkla dramatik olana kucak açan Caravaggio; tablolarında duygulara, çirkinliğe, yoksulluğa ve çaresizliğe yüz çevirmeyi reddetmiştir.