Prof. Dr. Engin Özhatay’dan “Çekmeköy’ün Kır Çiçekleri” Kitabı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Özhatay ve üç akademisyenin birlikte kaleme aldığı “Çekmeköy’ün Kır Çiçekleri” kitabı yayınlandı. Prof. Dr. Özhatay, yeni kitabını rektörümüz Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’na hediye etti.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik ve Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Özhatay, Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neriman Özhatay ve Uzm. Biyolog Mustafa Keskin’in birlikte kaleme aldığı “Çekmeköy’ün Kır Çiçekleri” kitabı yayınlandı. Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Özhatay, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar’la birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek yeni kitabını hediye etti. Çekmeköy Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan kitapta, Çekmeköy bölgesindeki endemik, nadir ve diğer çeşitler olmak üzere toplam 650 bitki örneği konu ediliyor. Prof. Dr. Engin Özhatay, Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nu ziyareti sırasında Çekmeköy bölgesinde 20 adet endemik veya nadir bitki bulunduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Kitapta, söz 20 bitkinin doğada toplanan örneklerinin elle çizilmiş ve boyanmış tabloları yer alıyor. Ayrıca bölgede bulunan 650’ye yakın kır çiçeğinden 250’sinin renkli fotoğrafları ile botanik özelikleri ve aylara göre çiçeklenme zamanları anlatılıyor. Kitapta bunların yanı sıra, sadece Çekmeköy bölgesinde yetişen endemik bitkilerin bulunduğu alanlar ve bu alanların koruma altına alınması gerektiğine dikkat çekiliyor. Bu endemik bitkiler arasında ise İstanbul Çiğdemi, Kayışdağı Soğanı, Mavi Yıldız, İstanbul Lalesi ve Narin Acı Çiğdem gibi bitkiler bulunuyor.”

Prof. Dr. Engin Özhatay, ziyaret sırasında Rektörümüz Prof. Dr. Yaşar Haçısalihoğlu’na yeni kitabını imzaladı. Prof. Dr. Engin Özhatay ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar ziyaretin sonunda Rektör Yaşar Hacısalihoğlu ile birlikte fotoğraf çektirdi.