Decocre Tasarım ve Yazılım Hizmetleri Konuğumuz Oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF), Decocre Tasarım ve Yazılım Hizmetleri firmasının kurucuları Erdi Buş ve Melda Karaçelik’i konuk etti.

‘Girişimcilik Dersi’ kapsamında Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Arş. Gör. Ulaş Çınar, açılış konuşmasını ise SBF Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı.

Prof. Dr. Ulutin, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) düzenlediği yarışmada, ilk 3’e İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerinin girdiğini belirterek “Demek ki bu dersi bu şekilde verdirmek sizlere ödül getiriyor, sizlere para kazandırıyor. O yüzden, lütfen tüm dikkatinizle misafirlerimizden nasıl bir bilgi alabilirsiniz ne koparabilirsiniz düşünceyle bu derse bakın ve ileride kendi güzel iş planlarınızı hazırlayıp bu yarışmalara lütfen sizler de katılın ve sizleri de basında görelim, kıvanç duyalım” dedi.

Buş ve Karaçelik, firmaları Decocre Tasarım ve Yazılım Hizmetleri’nin kuruluş aşamasını ve girişimcilik serüvenlerini öğrencilerle paylaştı. Konuşmacılar, insanlarla tanışıp çevrelerini geliştirmenin önemine dikkat çekerek girişim yapacak olan bireylerin hayalleri için çalışmaları gerektiğini de ifade etti.

Öğrenicilere kendi yaşamlarından kesitlerle örnekler veren Erdi Buş ve Melda Karaçelik, kendi şirketlerini kurmak isteyen 3 öğrenciye reklam danışmanlığı hediye edeceklerini de sözlerine ekledi.

Konferans, plaket takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.