YENİSEM’İN İlk Değişim Uzmanları Belgelerini Aldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(YENİSEM) ve Dünya Değişim Akademisi işbirliği ile kişisel gelişim alanında bir çığır açan “Değişim Uzmanlığı Eğitim Programı” İstanbul’da başlatıldı. Değişim programları, insanın ve toplumun olumlu bir şekilde değişmesine katkıda bulunarak savaşçı bir dünyadan barışçı bir dünyaya geçilmesini amaçlıyor.

Değişim Uzmanlarını yetiştirmek için İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezi(YENİSEM) ve Dünya Değişim Akademisi ile ortaklaşa başlatılan eğitim programı kapsamında 15 ‘Değişim Uzmanı’ eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldı. YENİSEM Müdür Vekili Özlem Gönül, programların periyodik olarak açılacağını ve isteyenlerin bu programa katılarak 'Değişim Uzmanı' olabileceğini belirterek şunları söyledi: “Dünya Değişim Akademisi söz konusu çalışma için işbirliği önerdiğinde çok heyecanlandım. Zira daha fazla bekleyecek vaktimiz yok, dünyanın yok olmaması için bilinçli olarak pozitif yönde değişmek zorundayız. Bu dünya toplumlardan ve toplumlar da bireylerden oluşuyor, bu nedenle bilinçli değişim her bir insan için zaruridir. Kimse değişimden kaçamaz, ama eğer değişime bilinçli bir yön vererek barışa doğru değişmezsek, dünya savaşına doğru bir değişim gerçekleşecek ve bundan herkes zarar görecek. Bu amaçla Dünya Değişim Akademisi ile birlikte güzel bir çalışma yaparak dünyamıza pozitif katkı yapmayı hedefledik. ”

Program İnsanı Olumlu Etkileyen Tekniklerden Oluşuyor

YENİSEM Müdür Vekili Özlem Gönül Değişim Uzmanlığı programının neleri kapsadığını şöyle anlatı: “Değişim programları insanı fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal düzeylerde olumlu bir şekilde etkileyen pratik tekniklerden oluşuyor. Bu teknikler senelerce uygulanan teorik ve pratik tecrübeye dayanıyor, bu süreçte binlerce insan bu tekniklerden yararlandı ve olumlu değişimler yaşadı. Bu uygulamalar sonucunda insan hayatının nasıl pozitif bir şekilde değiştiğini gördüğümüz için, Değişim Uzmanlarını yetiştirmeye karar verdik. Değişim uzmanları ve onların uygulayacağı değişim programları sayesinde dünya bilinçli bir değişime uğrayacak ve gelecek daha parlak ve umut verici olacaktır.”

Dünya Değişim Akademisi’nden yapılan açıklamada ise 60’a yakın değişim programı bulunduğunu ve her programın pratik tekniklerden oluşan uygulamalara dayandığını belirtildi. Bunlardan bazılar ise şöyle: "Depresyondan Özgürleşme Sanatı; Öfkeyi Dönüştürme Sanatı; Stres Yönetimi; Aşk Sanatı; Başarı Sanatı; Korkuları Aşma; Zaman Yönetimi; Etkili İletişim Sanatı; Farkındalık Sanatı."

"Değişimin Gücünü Gördüm"

Değişim Uzmanlığı eğitim programına katılarak belge alan bazı uzmanlar ise tecrübelerini şöyle anlattı:

Neval Kütük: Bir süredir Değişim programlarını uyguluyorum ve kendimde gördüğüm olağanüstü değişimleri fark edince bu programları başkaları ile de paylaşmak istedim.

Birgül Yıldırım: Ben de Aşk Sanatı programını uygulamıştım ve inanılmaz değişimi gördüm. Bu benim hayal bile edemeyeceğim bir şeydi, bu yüzden bu uzmanlık eğitimine katıldım ve Değişim Uzmanı oldum.

Mine Sarıbay: Depresyondan Özgürleşme programını almıştım birkaç arkadaşla, çok ilginç değişimler yaşadım. Daha önce hiç fark etmediğim konular yüzeye çıktı ve bu programların gücünü gördüm. O yüzden Değişim Uzmanı olmak istedim, böylece bu müthiş teknikleri herkese aktarabileceğim.

Değişim Uzmanlığı eğitim programına isteyen herkes başvurabiliyor.

DESTEK