Eczacılık Fakültesi 5. Sınıf Öğrencileri Eczacılık Günü’nde Beyaz Önlüklerini Giydi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından ’14 Mayıs Eczacılık Günü’ dolayısıyla bir kutlama etkinliği düzenlendi. Eczacılıkla ilgili bir panelin de düzenlendiği etkinlikte Eczacılık Fakültesi 5. Sınıf öğrencileri de beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attılar.

Üniversitemizin Alev Ofluoğlu Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar’ın yanı sıra, İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şeker Pınar Özcan, öğretim görevlileri, eczacılar ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar, 1967 yılında akademisyenlerin ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’nin ortak önerisiyle 14 Mayıs tarihinin Eczacılık Günü olarak kutlanmasına karar verildiğini kaydetti. Prof. Dr. Okar, “Eczacılık insanlık tarihi boyunca varlığını ve işlevselliğini koruyan toplumların yaşamlarındaki önemini hiç yitirmeyen mesleklerin başında gelmektedir. Eczacılar dün olduğu gibi bugün de toplumsal yaşam içindeki vazgeçilmezliğini sürdürmektedir. Tüm eczacıların Eczacılık Günü kutlu olsun” dedi.

“Şimdiki eczacılık geçmiştekinden farklı”

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şeker Pınar Özcan da üniversitemiz Eczacılık Fakültesinden bu yıl mezun olacak 5. Sınıf öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, Birazdan beyaz önlüklerinizi giyerek büyük bir camianın evrensel bir mesleğin parçası olacaksınız. Hepiniz bugüne gelebilmek için büyük emek sarf ettiniz. Artık hayatınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz” diye konuştu. Şu anda yapılan eczacılıktan farklı olduğuna dikkat çeken Özcan şöyle devam etti: “Şu anda bizlerin yaptığı eczacılık, eczacı büyüklerimizin yaptıklarından farklıdır. Belki sizlerin de 10 yıl sonra yaptığı eczacılık bugünkünden farklı olacaktır. Ancak unutmayın ki şekil değiştirse de farklılaşsa da eczacılık mesleği evvel ezel var olan var olmaya devam edecek bir meslektir. “

Eczacılık Günü etkinliğinde ayrıca Eczacı Elvan Türkyılmaz ile Eczacı Tuba Karaarslan ve Eczacı Efe Yaşan Akkışla da birer konuşma yaparak mesleki deneyimlerini paylaştılar.

Yapılan konuşmaların ardından 5. sınıf öğrencilerine meslek hayatına adım atmanın sembolü olan beyaz önlükleri öğretim üyeleri tarafından giydirildi. ’14 Mayıs Eczacılık Günü’ etkinliğinin sonunda ise öğrenciler salonda bulunanlara müzik dinletisi sundular.