Mütercim Tercümanlık Bölümü Mezunumuz Emre Altuntaş’ın Başarısı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü 2017 yılı mezunu Emre Altuntaş, Almanya’nın prestijli üniversitelerinden biri olan yüksek lisans için Humboldt Üniversitesi’ne kabul edildi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesine 2013 yılında tam burslu olarak başlayan Altuntaş, eğitim- öğretim süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: “Okuduğum 4 yıl boyunca okulumdaki hocalarımın sonsuz desteğini gördüm. Her konudaki soru ve sorunlarımızla titizlikle ilgilendiler. İngilizce Mütercim-Tercümanlık bölümünde yalnız edebiyat çevirileri değil, politika, tıp, ekonomi, hukuk alanlarında da çeviriler yaptık ve bu sayede değişik iş kollarının İngilizce terminolojisini öğrenmiş olduk. Mütercim Tercümanlık mesleğinde İngilizce bilmenin yanında başka bir alanda da bilgi sahibi olmanın çok önemli olduğunu anladım. Okulumuzdaki hocaların hepsi alanında yetkin ve tanınan isimler. Hocalarımız yalnızca teorik bilgi vermekle kalmadı, aktif olarak yer aldıkları konferans çevirilerine bizleri de götürerek deneyim kazanmamızı sağladılar.”

Eğitim ve kariyer basamaklarını bundan böyle Humboldt Üniversitesinde tırmanacak öğrencimiz Emre Altuntaş’ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.