Futbol Takımımız Üniversiteler Arası Turnuvada 1'incilik Kupasını Kaldırdı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Futbol Takımı, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin düzenlediği Üniversiteler Arası Futbol Şampiyonasında namağlup unvanıyla şampiyon oldu.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin düzenlediği futbol turnuvasına İstanbul’daki 24 üniversitenin futbol takımları katıldı. Takımlar Anadolu ve Avrupa yakası olarak iki gruba ayrıldı. Avrupa yakasındaki takımlarla mücadele eden futbol takımımız tüm takımları yenerek birinciliği elde etti. Yapılan karşılaşmalar sonrasında Anadolu yakasının galibi de Üsküdar Üniversitesi oldu. Final maçı için Zeytinburnu Çırpıcı Futbol Sahası’nda 15 Mayıs 2018 günü yapılacak karşılaşmaya İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi takımı gelirken, Üsküdar Üniversitesi takımının sahaya çıkmaması nedeniyle takımımız hükmen galip sayıldı. Futbol takımımıza madalyaları ve kupa Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.

Öte yandan, turnuvanın gol kralı da üniversitemiz futbol takımından çıktı. Oyuncumuz Abdullah Daraman, attığı 25 gol ile turnuvanın gol kralı unvanını aldı.

Bu arada maç takımımız oyuncuları final maçından sonra Galatasaray'ın UEFA kupasını kaldırmış kadroda bulunan futbolcularıyla bir gösteri maçına çıktı. Bu maç sonunda oyuncularımız kupayı eski Galatasaraylı oyuncuların elinden aldı.

Rektörümüz oyuncuları kutladı

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin düzenlediği üniversiteler arası futbol şampiyonasını üniversitemize kazandıran futbolcularımız kupalarıyla birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nu ziyaret ettiler. Futbolcularımızı tek tek kutlayan Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu takım oyuncularımıza başarılar diledi.

DESTEK