Geleceğin Sağlıkçıları Beyaz Önlüklerini Giydi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (İYYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi; Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenledi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan etkinliğe, İYYÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Münevver Turanlı, Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, beyaz önlüğün getirdiği sorumluluk duygusunun önemine vurgu yaparak “Öğrencilerimiz, bugün giyecekleri beyaz önlükle büyük bir sorumluluğu da sırtlarına geçirmiş oluyorlar. O sorumluluk onlar için insan sevgisi ile başlayan, onunla sürekli beslenen, diri - canlı tutulan, karşı tarafı empati ile anlayabilen, tedavi sürecinin en önemli en kıymetli parçasıdır.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin adına bir konuşma yapan SBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Itır Erkan, “Kıymetli aileler, çocuklarınız emin ellerde bunu bilmenizi istiyoruz. Çünkü çok güçlü bir akademik kadro ile eğitimlerini iyi bir şekilde tamamlayıp, iyi birer fizyoterapist ve iyi birer diyetisyen olarak mesleklerini icra edeceklerinden hiç kuşkumuz yok. Sevgili öğrenciler, aynı şekilde sizler de beyaz önlüklerinizi giyerek bugün mesleğe ilk adımlarınızı atacaksınız. Onun için hepinizi tebrik ediyoruz. Hem mesleklerinizi icra ederken hem de bu eğitim-öğretim döneminizde sizlere sonsuz başarılar diliyoruz.” dedi.

SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, yaptığı konuşmada “Bölümlerimizi kazanmanız sağlık ordusunda yer almanıza yetmiyor. Esas sağlık ordusuna girişinizdeki temel adım, bu beyaz önlüklerinizi giydiğiniz andır. Yaz itibarıyla stajlara başlayacaksınız. Her bölüm, kendi disiplinleri ile ilgili alanlarında yarının meslektaşları olacak.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerine, meslek hayatına adım atmanın sembolü olan beyaz önlükleri öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

Tören, fotoğraf çekimi ve kokteylin ardından sona erdi.