Görsel İletişim Tasarımı Son Sınıf Öğrencileri Mezuniyet Projelerini Sergilediler

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencileri mezuniyet projesi dersi kapsamında hazırlamış oldukları projeleri Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Azmi Ofluoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz ve jüri öğretim üyeleri ile paylaştılar. Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Azmi Ofluoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı.

Öğrencilerin çoğunlukla mobil uygulamalar üzerine yoğunlaştığı dikkat çekerken, televizyon kanalı kurumsal kimliği gibi geleneksel medya araçları için hazırlanmış işler de sunumda yer aldı.

Mobil uygulamalardan, görüntü üzerinde makyaj uygulaması yapan kozmetik satış uygulaması ve İstanbul için toplu taşımayı kolaylaştıracak ulaşım uygulamaları dikkat çekti. Ayrıca eş zamanlı telefon görüşmelerinde tercüme yapan mobil uygulama da sergide sunuldu.

Sunumda bununla beraber, hayvanların doğadan koparılmasını önlemek amacıyla geliştirilmiş bal mumu hayvanat bahçesi, engelli yolcular için geliştirilmiş otobüs firması, otizmli çocuklar ve evsizler için kurulmuş derneklerin kurumsal kimlikleri yer aldı.

Serginin en dikkat çekici işlerinden biri de mobil oyun kategorisinde gerçekleştirildi. Sergide ''Balıkaç'' isimli mobil oyun arayüzü ve oyun videosuyla ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Görsel İletişim Tasarımı öğrencileri projelerini sunduktan sonra, mezun olmaya bir adım daha yaklaşmış olmanın mutluluğunu yaşadılar.