Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinin Anlamlı Ziyareti

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, ‘Halk Sağlığı Dersi’ kapsamında Darülaceze’ye gezi düzenledi.

4.sınıf öğrencilerinin katılımıyla Öğr. Gör. Afet Mishal’in danışmanlığında yapılan gezide, yaşlı sağlığı hizmetlerine yönelik çalışmaların yerinde görülmesi amaçlandı.

Yetkililerden Darülaceze hakkında bilgiler alan öğrenciler, kurumun sadece yaşlılara bakım hizmeti vermediğini, din, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç, engelli, kimsesiz ve 0-6 yaş arası çocuklara da ücretsiz olarak hizmet verdiğini öğrendiler.

Darülaceze’de gönüllü olarak çalışma konusunda yetkililerden bilgiler alan öğrenciler yaşlılarla birlikte vakit geçirerek geziyi tamamladılar.