MYO Öğretim Görevlisi Hüseyin Altınel Turizmcilere Hitap Etti

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Turizm-Otel İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Altınel, turizm sektör temsilcileri ile akademisyenlerin bir araya geldiği toplantıda bir konuşma yaptı.

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD), İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel’de ‘1. Akademisyenler Toplantısı’nda turizmin can damarı olan üniversitelerin turizm bölümü öğretim üyeleri ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Toplantıda; Meslek Yasası, Kariyer Planlama, İstihdam ve Sertifikasyon Konuları masaya yatırıldı. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm ve Turizm-Otel İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Altınel, toplantıda turizm ve hizmet algısı konulu bir konuşma yaptı. Altınel konuşmasında turizm eğitimi müfredatı içinde hizmet algısının yeterince verilmediğine değinerek, “Sektörel çalışmalarda hizmet kalitesi bu durumdan olumsuz etkilenerek arzulanan sonuca ulaşamamaktadır” dedi. Turizm sektöründe çok fazla sorun bulunduğunun altını çizen Altınel, “Bizler de bu sorunların çözümü için bizler de hem akademik düzeyde hem de sektör pratiğinin içinden edindiğimiz bilgilerle elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Turizm Otel Yöneticileri Derneği’nin toplantıdan çıkan raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunacağı kaydedildi.

DESTEK