İllüstrasyon ve Tipografi Karma Sergisi Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (İYYÜ) İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü, İllüstrasyon ve Tipografi Karma Sergisi düzenledi. Birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan sergi, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

İYYÜ Fuayesinde açılışı yapılan sergiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Sarıkaya: “Gurur ve mutluluk duyuyoruz”

Serginin açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Sarıkaya sergideki projelerden mutluluk duyduğunu belirterek “Genç arkadaşlarımızın böyle değerli ürünler oluşturmaya başlamasından dolayı ayrı bir gurur ve mutluluk duyduk. Bu anlamda Üniversitemiz oldukça aktif. Öğrencilerimizin çalışmalarını bu şekilde sergilemeleri çok hoş bir şey. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Aziz: “1. ve 2. Sınıfta bu çalışmaları yapanlar, 3. ve 4. sınıfta neler yapar?”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aziz, öğrencilerin okulun ilk yıllarında elde ettikleri başarıyı kutlayarak “Görsel İletişim Tasarım Bölümümüzün düzenlediği İllüstrasyon ve Tipografi üzerine iki farklı sergimiz iç içe. Birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizin yapmış olduğu bu projeleri görünce çok mutlu oldum. Daha birinci ve ikinci sınıfta bu çalışmaları yapanlar, kim bilir üçüncü ve dördüncü sınıfta neler yaparlar?” dedi.

Sergide ‘Tipografi’ yöntemi ile yapılan eserler hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Hasan Asan, “Öğrencilerin yapmış oldukları projeler birbirinden güzel. Umarım gelecekte daha da başarılı işler yapacaklar. Öğrencilerimize ‘Tipografi’ ile harfleri kullanmayı öğrettik. Her projeye göre farklı yazı karakterleri nasıl tasarlanır ve bu tasarıma nasıl eklenir kısmında yaptığımız projeleri sergiye dönüştürdük.” dedi.

Öğrencilerin yapmış oldukları ‘vektörel’ çalışmalar hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Alim Alper Cesur, “Bunlar birinci sınıf öğrencilerimizin hayatlarındaki ilk grafik tasarımlar oldu. Beklediğimizin üzerinde bir performans aldık. Yaptığımız çalışmalarda arkadaşlarımız vektörel ortamda çalışmayı öğrendiler. Önce üçgenlerle poligon portreler oluşturdular, ardından resmin üzerinden geçerek vektörel portreler hazırladılar. En son, çizgiler vasıtasıyla line-art portreler oluşturarak tasarımı tamamladılar. Bu vesileyle öğrencilerimiz hem vektörel ortamda iş yapma becerilerini geliştirdiler hem de ilk sanatsal çalışmalarını gerçekleştirmiş oldular.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sergiyi gezen heyet, projelere danışmanlık eden öğretim görevlilerinden ve eser sahibi öğrencilerden bilgiler aldı.