Siber Suçlar ve Madde Bağımlılığı Uzmanı İsa Altun Öğrencileri Bilgilendirdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ‘Üniversite Kültürü’ dersi kapsamında Siber Suçlar ve Madde Bağımlılığı Uzmanı İsa Altun’u konuk etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı.

Prof. Dr. Ulutin, “Bugün konuğumuz, siber suçlar ve madde bağımlılığına ilişkin bizlere önemli bilgiler aktaracak. Gelecekte bizim ve yakın çevremizin başının belaya girmemesi, bir an dahi olsa gaflete düşülmemesi için şüpheli durumları ve o durumlarda nasıl davranılması gerektiğini öğreneceğiz. Çünkü biliyoruz ki özellikle madde bağımlılığında yaklaşık %97 oranında ilk ikramı en yakınınızdaki, genellikle de bir arkadaşın yaptığı istatistiklerle ortaya konmuştur. Bu nedenle uyanık olalım, bilgimizi yaşantımızla hem hal ederek doğrudan ayrılmayalım” dedi.

Siber Suçlar ve Madde Bağımlılığı Uzmanı İsa Altun, narkotik ekiplerine gün içerisinde gelen dosyalardan örnekler göstererek, ATM üzerine yapıştırılan kart kopyalama devreleri hakkında bilgiler verdi. Öte yandan pos cihazlarındaki sahteciliğe, cep telefonlarının hacklenmesine ve e-posta üzerinden gelen sahte hesaplara değinen konuşmacı, sunumuna madde bağımlılığı ile devam etti.

Siber Suçlar ve Madde Bağımlılığı Uzmanı İsa Altun, madde tipleri ve maddelerin kimyası hakkında öğrencilere bilgiler vererek aralarındaki farkı ve insan metabolizması üzerindeki etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnternet ve yeni medya üzerinden uyuşturucu satışına da değinen Altun, suç örgütlerinin avlarını hangi yöntemlerle bulup, kurbanlarını nasıl ağlarına düşürdüklerini açıkladı.