Judo İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonasından 11 Madalyayla Döndük

Judo İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’na katılan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Judo Kulübü, 11 madalyayla geri döndü.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Judo Kulübü Antrenörü Emine Baştağ ve Judo Kulübü Başkanı Rumeysa Durmuş’un geliştirdiği ‘Judo Engel Tanımaz’ projesi çerçevesinde, İstanbul ve çevre illerden katılan işitme engelli bireylere Küçükçekmece Spor Salonunda Judo eğitimi verildi.

Eğitimlerin ardından Isparta’da gerçekleştirilen Judo İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’na katılan 17 kişilik İYYÜ Judo Ekibi, 100 sporcuyla mücadele ederek 11 madalya kazandı.

Kendi kilolarında birinciliği kimseye kaptırmayan Yiğit Gök ve Rabia Okan, 1.olarak altın madalya alırken, Müslüm Özdemir, Furkan Tor ve Ayşegül Akkul 2.olarak gümüş madalya; Abdülkerim Alemdar, Berkay Üresin, Rojda Sarıyel ve Çağlanur Çalışkanoğlu ise 3.olarak bronz madalya almaya hak kazandılar.

Öte yandan açık sıklette de yarışan Ayşegül Akkul, 1.olarak altın madalya kazanırken, Çağlanur Çalışkanoğlu ise 3.olarak bronz madalya kazandı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Judo Kulübü Antrenörü Emine Baştağ, şampiyonaya ilişkin yaptığı açıklamada “Judo Kulübü olarak ‘Judo Engel Tanımaz’ isimli projemizin ilk meyvelerini bu madalyalarla almış olduk. Türkiye Şampiyonluğu ile kalmayıp hedefimizi Dünya Şampiyonluğuna çevireceğiz. Öte yandan sadece işitme engelli arkadaşlarımızı değil, görme engelli arkadaşlarımızı da Judo branşında geliştirmek istiyoruz. Hiçbir bedensel engel, engel değildir. Hayattaki engelleri Judo ile kaldırmayı planlıyoruz” dedi.

DESTEK