Keçe ve Tasarım Sergisi Büyük İlgi Gördü

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü, ‘Keçe ve Tasarım’ isimli bir sergi düzenledi.

Proje Geliştirme Yönetimi dersi kapsamında Koridor Galeri’de gerçekleştirilen serginin küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ümran Özbalcı Aria yaptı.

Etkinliğe Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Tuna, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Eserler, öğrencilerin keçeyle çağdaş formlar oluşturarak foto blok malzeme üzerine soyut tasarımlarını yansıtmalarıyla üretildi.

Keçe, bilinen en eski tekstil ürünlerinden biridir. Homeros’un İlyada isimli eserinde keçeyle ilgili bilgiler yer almaktadır. Ayrıca 11. Yüzyılda Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden Türk boyları, kültürlerini de beraberinde getirmişlerdir. Türk boylarının el işi sanatlarının arasında keçe malzemesinden yapılmış çeşitli ürünlerde yer almaktadır. Dokusu ve kullanım alanlarının genişliği sebebiyle keçe malzemesi geçmişten günümüze kadar gelmiştir.