Kriminal İletişim ve Suç Alanları Konferansı Düzenlendi

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Levent Eraslan, ‘Kriminal İletişim ve Suç Alanları’ konulu konferansın sunumu için İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesine davet edildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mezunlar ve Mensuplar Derneği ve Öğrenci Konseyi’nin katkılarıyla Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan etkinliğe, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmalarını İYYÜ Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Cüneyt Ulutin yaptı.

Prof. Dr. Hacısalihoğlu: “Her şey iletişimle başlar”

Prof. Dr. Hacısalihoğlu, her şeyin iletişimle başladığının altını çizerek, “İyi de kötü de iletişimledir. İletişim çağında özellikle iletişimsizliği üretmeye dayalı bütün şer denklemlerine karşı uyanık, diri, algılarımızın çok yüksek olması gerekiyor. Bu iletişim çağı aynı zamanda algı çağını üretiyor. Algı büyülü bir şeydir. O büyüye kapılırsanız çok yanlış yerlere gidebilirsiniz.” dedi.

Prof. Dr. Hacısalihoğlu: “Bir toplumun geleceğinden ürkülüyora, o toplumun önce zihinlerini ele geçirmek en kestirme yoldur”

Prof. Dr. Hacısalihoğlu, algı ve zihin üzerinden yapılan oyunlara dikkat çekerek “Bir toplumun geleceğinden ürkülüyora, o toplumun önce zihinlerini ele geçirmek en kestirme yoldur. Toplumların bu tür maddeleri kullanarak, ya da madde etkisi yapabilecek tekniklerle önce zihinleri ele geçirilir. Sonra o toplumun geleceği o şer odağının elindedir. Biz size güveniyoruz gelecek sizlersiniz. Bilgiyi bilince dönüştürmüş olan inanın bileğini kimse bükemez.” dedi.

Prof. Dr. Ulutin: “İçinizdeki şeytanla karşılaşırsanız onu def edin”

Açılış konuşmasında öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ulutin “Bu Üniversitede bilimle birleşerek, yaşantınızı geleceğe hazırlayarak, anne ve babalarınızın yüz akı olarak mezun olmak için inanılmaz çabalar gösterdiğinizi, gecenizi gündüzünüze katarak derslerinize yoğunlaştığınızı biliyorum. Ancak şunı unutmamak gerekir ki insanlar çiğ süt emmiştir. Bazen içimizden şeytana uymak gelir. Sizden ricam o şeytan ile karşılaşırsanız lütfen onu def edin.” dedi.

Doç. Dr. Eraslan: “Kriminal kişiler, her zaman her türlü teknoloji ve inovasyondan yararlanabilirler”

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Levent Eraslan, kriminal iletişim konusuna değinerek “Kriminal kişiler, her zaman her türlü teknoloji ve inovasyondan yararlanabilirler. Her türlü kriminal alanın kendine ait bir iletişim biçimi vardır. Kriminal iletişimde iz bırakmayan teknoloji ve uygulamalar tercih edilir. Kriminal iletişimi kullananlar güvenlik güçlerinden daha hızlı ve etkin olarak iletişim teknolojisini kullanırlar.” dedi.

Kirli sosyal medya ve Deep Web konuları hakkında bilgiler veren konuşmacı, bireylerin ellerindeki telefonların aynı zamanda bir kriminal cihaz olabileceğini vurgulayarak “Kriminal iletişimin yeni adı sosyal medyadır. Kriminal iletişim stratejileri ile mücadelede ulusal bir merkez kurulmalıdır. Yeni medya yolu ile uyuşturucu satışını engelleyecek stratejiler oluşturulmalıdır. İnternet yasasında sosyal medya ile ilgili bölümler güncellenmelidir.” dedi.

Konferans, plaket takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.