Lepra Hastanesine Teknik Gezi Gerçekleştirildi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, ‘Halk Sağlığı Dersi’ kapsamında Lepra Hastanesine teknik bir gezi düzenledi.

Öğr. Gör. Afet Mishal danışmanlığında gerçekleşen gezide, 4.sınıf öğrencilerinin Lepra Hastalığı hakkında farkındalık ve bilgi kazanmaları amaçlandı.

Öğrenciler toplumu etkileyen sosyal bir hastalık olan Lepra’nın; tanısının kolay, tedavisinin ise basit ve ucuz olduğunu, erken teşhis edilip tedaviye başlanması durumunda bulaştırıcılık özelliğinin ortadan kalktığını öğrendiler.

Hastaları ziyaret etmek için servislere giden öğrenciler; hastalarda meydana gelen deformasyonları yakından izleyerek hastalık ve belirtileri hakkında bilgi edindiler.

Etkinlik, hastaların fiziksel deformasyonları nedeniyle kendilerine özel olarak yapılan ayakkabı atölyesinin ziyaret edilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.