Mantarcılık Sektöründe Ar-Ge ve Girişimcilik ile Genç Girişimcilik Konferansları Yapıldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ‘Girişimcilik’ dersi kapsamında ‘Mantarcılık Sektöründe Ar-Ge ve Girişimcilik’ ile ‘Genç Girişimcilik’ konferanslarını gerçekleştirdi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı. Prof. Dr. Ulutin mantarların ekonomik değerine vurgu yaparak “Doğada mantarlar çeşitli yöntemlerle toplanıyor. Alanında çok büyük bir mali geliri olan kültür mantarcılığında özellikle Türüf Mantarı büyük ilgi çekiyor. Öte yandan her sene mantar zehirlenmesinden birçok kişi hayatını kaybediyor. Bu nedenle mantar tüketmeden önce kültür mantarı olduğundan emin olmak hayati önem taşıyor” dedi.

‘Mantarcılık Sektöründe Ar-Ge ve Girişimcilik’ konulu konferansın sunumu için kürsüye davet edilen Mantar Üretim ve Organik Tarım Teknikeri Mustafa Gürsoy; yenilebilir mantar türleri hakkında bilgiler vererek mantarların dünyadaki genel durumu, Türkiye’de üretimi yapılan mantarlar, doğal ortamdan toplanarak tüketilen mantarlar ve en çok zehirlenmeye neden olan mantarlar hakkında konuklara bilgiler verdi.

Konferansın ikinci oturumunda İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4.Sınıf öğrencileri Selenay Eda Ayaz ve Sezen Ünlü, Online Beslenme ve Diyet Danışmanlığı yaptıkları ‘Diet Bucks’ isimli girişimleri hakkında bilgiler verdi.

Ayaz ve Ünlü; internet ortamında danışmanlık yaptıkları oluşumlarında kilo alma, kilo verme, sağlıklı beslenme, anne – bebek beslenmesi, sporcu beslenmesi ve diyet tarifleri gibi konularda kendilerine danışanlara hizmet sunduklarını ifade etti.