Prof. Dr. Ömer Bender’den “Meme Kanserinde Yeni Yaklaşımlar” Konulu Konferansı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Bender, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde “Meme Kanserinde Yeni Yaklaşımlar” konulu bir konferans verdi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Op. Dr.Hüseyin Uysal’ın girişimi ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birlikte düzenlediği konferansa ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Prof. Dr. Ömer Bender Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta meme kanserinden korunmanın yolları ve güncel tedavi yaklaşımlarını anlattı. Meme kanserine son yıllarda genç hastalarda sıkça rastlandığının altını çizen Prof. Dr. Ömer Bender, “Meme kanseri kadınlar arasında en fazla rastlanan kanser türüdür. Ülkemizde her yıl meme kanseri vakalarına 20 bin yeni vaka ekleniyor. Bu çok ciddi bir rakamdır. Erken tanı halinde hiçbir hastamız meme kanserinden hayatını kaybetmemektedir" dedi.

“Meme kanserindeki farkındalık artırılmalı”

Meme kanserindeki farkındalık bilincinin mümkün olduğu kadar artırılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ömer Bender, “Her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Hastalıktan korkmak yerine erken tanısı için çaba sarf ediyoruz. Bugün sizlerle bir araya getirdiği için değerli dostum Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür ediyorum. Kadınlar her yıl mutlaka meme ultrasonu yaptırmalı ve olası olumsuzlukların önüne geçmelidir. Özellikle 40 yaş üzeri kadınlar bu hastalığa dikkat etmelidir” diye konuştu.