Mütercim-Tercümanlık Bölümü Öğrencimizin Büyük Başarısı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim - Tercümanlık Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitimini tamamlayarak mezun olan Cemre Çelik, Finlandiya'da sadece doktora öğrencilerine açık olan DOTTSS: Translation Studies Summer School 2018 adlı yaz okuluna katılmaya hak kazanarak başarıyla tamamladı. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günseli İşçi, Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden mezun olan Cemre Çelik’in başarılı bir öğrenci olduğuna dikkat çekerek, “Cemre, üniversitemizde hem lisans, hem de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı zamanda Dil Okulumuzda Okutmanlık sınavında başarılı oldu. Ardından da Finlandiya'da sadece doktora öğrencilerine açık olan bir yaz okulu seminerlerine kabul edilen tek öğrenci olarak programa katıldı ve başarıyla tamamladı. Kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Cemre, Finlandiya’daki programı tamamlamasının ardından da bizlere bir teşekkür mektubu göndererek onurlandırmıştır” dedi.

Öğrencimiz Cemre Çelik’in İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günseli İşçi’ye gönderdiği mektup şöyle:

20.07.2018

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde 4 yıl boyunca okuduğum Mütercim Tercümanlık bölümünde tüm hocalarımın sonsuz ilgisini ve desteğini gördüm. Bu sebeple, Yüksek lisans eğitimime de İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde devam etme kararı aldım. Çeviri modülü de bulunan bu bölüm sayesinde hocalarımın da desteği ile beraber çeviri alanında kendimi geliştirdim. 2018 yılının yaz döneminde Finlandiya’da doktora ve post doktora öğrencilerine yönelik hazırlanan DOTTSS: Translation Studies Summer School 2018 adlı yaz okuluna, tek yüksek lisans öğrencisi olarak katılmaya hak kazandım. Bu sayede farklı ülkelerden gelen doktora öğrencileri ile değerli Prof. Kaisa Koskinen ve Prof. Outi Paloposki gibi çeviribilim alanında uzman hocalardan da ders alma imkânım oldu. Eğitimin boyunca değerli hocalarım sadece alan derslerimizi vermekle kalmamış ayrıca alana ilişkin konferanslara, yaz okullarına ve seminerlere katılmamıza olanak sağlamıştır.

Cemre ÇELİK