Optisyenlik Programı Öğrencilerimiz Mesleğe Hazırlanıyor

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programı öğrencilerini mesleğe hazırlamak amacıyla gerçekleştirilen eğitim çalışmaları devam ediyor. Öğrenciler 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde Optisyenlik Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Ekşi, Öğr. Görevlileri Engin Özdemir ve Naz Esin Başkan’ın öncülüğünde Optik üretimi yapan firmaları ve bir göz kliniğini ziyaret ederek eğitim aldılar. Öğrenciler eğitim çalışması kapsamında ilk olarak Sezer Plastik firmasını ziyaret ederek gözlük çerçevesi yapımı aşamalarını yerinde gördüler. Öğrenciler burada yetkililerden üretim hakkında eğitim de aldılar. Öğrencilerin bir başka eğitim aldığı kurum ise Seiko Optical Europe gözlük camı firması oldu. Öğrenciler burada da gözlük camı yapımı aşamalarını yerinde görerek gerekli eğitimi aldılar. Esenyurt Özel Avrupa Tıp Merkezi’nin Göz Hastalıkları kliniğini de ziyaret eden öğrenciler, gezi sırasında göz ölçümünde kullanılan aletlerin kullanımı, hasta muayenesi, reçete yazılımları ve kontakt lens uygulamaları gibi konular hakkında eğitim aldılar. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programı Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Önal “Öğrencilerimiz bu tür uygulama gezileriyle faydalı bilgiler edinmekte ve bu bilgiler meslek hayatlarında kendilerine ışık tutmaktadır” dedi. Öğrenciler ise eğitimleri sınasında sahada kazandıkları tecrübelerin önemine dikkat çekerek, eğitimlerini tamamlayarak iş hayatına adım attıklarında zorluk çekmeyeceklerini söylediler.