Sağlık Kurumlarında Misafir / Hasta Hizmetleri Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Yönetimi Öğrenci Kulübü, ‘Sağlık Kurumlarında Misafir/Hasta Hizmetleri’ konulu konferansın sunumu için, Ulus Liv Hospital İş Geliştirme Sorumlusu Serdar Sarıbaş’ı konuk etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı. Prof. Dr. Ulutin ‘Sağlık Yönetimi’ kavramının önemine dikkat çekerek “Sadece İstanbul, Ankara veya Diyarbakır’daki hastaneleri göz önüne almayın. Sağlık Yöneticisi dediğimiz kişi her yerde görevini yapabilmeli. Bugün mesela Afrin’i teröristlerden arındırdık. Şehit sayımız 50’nin altında. Bu sağlık yönetiminin orada görevini gerektiği gibi yaptığını gösteriyor. Çünkü böyle bir operasyonda bu kadar az bir kayıp Dünya tarihinde yoktur. Bu nedenle siz ambulansınızı nerede bekleteceğinizi, ilk hizmet verecek sıhhi istasyonu nerede kuracağınızı, lojistik temini nasıl yapacağınızı, daha sonra yaralıyı veya hastayı hangi yollarla nerelere nakil edeceğinizi hesaplamazsanız, zayiatlar çok çok daha fazla olur. Sizler her konuyu bilmek zorunluluğu olan, sağlıkla ilgili yönetici adaylarısınız“ dedi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Kulübü Danışmanı Arş. Gör. Serhan Şahinli, Kulübün kuruluş aşamaları hakkında paylaşımlarda bulunarak “Sağlık Yönetimi Öğrenci Kulübü olarak çok yakın bir zamanda kurulduk. Bu düzenlediğimiz ilk etkinlik. Serdar beyin katılımı bizi çok gururlandırdı ve onurlandırdı. Sağlık Yönetimi Kulübü olarak sektörden alanında tecrübeli üst düzey yöneticilerle bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Ulus Liv Hospital İş Geliştirme Sorumlusu Serdar Sarıbaş; Ayaktan Hasta Hizmetleri, Yatan Hasta Hizmetleri, Check Up ve VIP-Protokol kollarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Hasta hizmetleri, sizlerin kariyer basamağının ilki olmalı. Sektöre giriş kapınız olmalı. Sektöre hasta hizmetlerinden girer ve tam manasıyla her şeyi öğrenirseniz, sağlık yönetiminin bir yöneticisi olmanızda hiçbir engel yok” dedi.

Sunumunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Sarıbaş, “Devlet kurumlarında görev almak isteyen arkadaşlarımız ağırlıkta oluyor. Ama herkese o devlet kapısı açık değil. Oranları görüyorsunuz takip ediyorsunuz çok az sayıda kontenjan var. Devletin güvencesinde çalışmayı herkes ister. Ama özel sektörde, doğru kurumda, doğru işi yaparak hak ettiğiniz değere daha kısa sürede gelebilirsiniz” dedi.

Konferans ‘Teşekkür Belgesi’ takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.