‘Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz’ Toplantısı Yapıldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinde Multidisipliner Toplantılarının dördüncüsü ‘Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz’ başlığıyla gerçekleştirildi. Sunumunu Prof. Dr. Mehmet Ünal’ın yaptığı toplantıda egzersizin önemine dikkat çekildi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, egzersizin amaçlarına değinerek “Yaşa bağlı gelişebilecek sağlık risklerini en aza indirmek, kronik hastalıklara gidişi engellemek, yaşam kalitesini artırmak, sağlıklı yaşamak ve yaşlanmak, arzu edilen yaşam standartlarını yakalamak temel amaçlardır” dedi.

Egzersiz seçimi üzerine bilgiler veren Prof. Dr. Ünal “Egzersiz seçiminde bireylerin ihtiyaçları ve kişisel tercihlerin dikkate alınması çok önemlidir. Egzersiz şiddeti bireylerin kendi algılama oranına göre belirlenmelidir. Aerobik egzersizin faydalı olabilmesi için şiddetinin belli bir eşik düzeyinin üzerinde olması gerekir” dedi.

Konuşmacı kişiye özel egzersizlerden, spora nasıl başlanması gerektiğinden ve egzersizi güçleştiren faktörlerden bahsederek sunumunu noktaladı.