Öğr. Gör. Semra Demirer, Spor Yöneticiliğinde Kadın Olmayı Anlattı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Girişimcilik Dersi kapsamında UPS Spor Koordinatörü ve İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Semra Demirer’i davet etti. Konferansta öğrencilere kariyer hayatlarına ilişkin önemli bilgiler verildi.

Prof. Dr. Ünal: “Yaptığınız işi en iyi şekilde yapın”

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen ‘Ülkemizde Kadın Olarak Spor Yöneticiliği’ isimli konferansın açılış konuşmasını Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ünal yaptı. Prof. Dr. Ünal, kişinin yaptığı işi en iyi şekilde yapması gerektiğini vurgulayarak “Düşünüp tasarladıktan sonra kendi branşınızın ne olduğunun bir önemi yok. Çok farklı alanlarda çok farklı insanların hayatına dokunabiliyor ve onlardan ummadığınız yerlerde başarılar yakalayabiliyorsunuz. Yaptığınız işi iyi yapmak önemli olan. Hangi branşta yol aldığınız ya da lisansınızın ne olduğu önemli değil. Yaptığınız işi iyi bir şekilde yapmak sizi gerçekten çok farklı yerlere götürebilir” dedi.

Kürsüye davet edilen Öğr. Gör. Demirer, meslek seçiminin önemine değinerek “Bu seçtiğiniz ulvi mesleğin ne kadar önemli olduğunu, gülümsemenin bile acıyı hafifleteceğini ve atacağınız her adımda insanların davranışlarının nerelere varacağını eminim hesap edip bu meslekleri seçmişsinizdir. Merhabanın anlamı nedir biliyor musunuz? Benden size kötülük gelmez, bizden size kötülük gelmez demek. Eminim sizlerden de bize kötülük gelmez” dedi.

Öğr. Gör. Demirer: İşinizi sevmediğiniz gün, o işi bırakın”

İşini sevmeden yapan kişilerin o işi bırakması gerektiğini vurgulayan Öğr. Gör. Demirer, “Hayattan vazgeçmiş bir hastayı hayata bağlayacaksınız. İşinizi seveceksiniz işinizi sevmediğiniz gün zaten bırakın o işi. Sevmiyorsanız zulüm olarak gidiyorsanız işe lütfen bırakın. Ben işe gitmediğim gün kendimi hasta hissediyorum Her gün yeni bir şey öğrenmek için işe gidiyorum” dedi.

Onur konuğu olarak sahneye davet edilen Taha Nusret Bozkurt’un yaşamından kısa kesitler vermesinin ardından konferans sona erdi.