Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Tasarım Binalinde Üniversitemizi Temsil Edecek

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğrencileri, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘İstanbul Tasarım Bienali’nde üniversitemizi temsil edecekler.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘İstanbul Tasarım Bienali’nde bu yıl 19 öğrencimizin katkılarıyla hazırlanan “İnci Küpeli Kız filmiyle temsil edilecek. Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ümran Özbalcı Aria ve Öğretim Görevlisi Hüsnü Turan Demir’in koordinatörlüğünde hazırlanan filmin gösterimi 9 Ekim Salı Günü saat 13.00-13.45 saatleri arasında Akademi Günü’nde Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi Loca’da yapılacak.

Film sahneleri bilgisayar ortamında yeniden yorumlandı

Dr. Öğretim Üyesi Ümran Özbalcı Aria “İnci Küpeli Kız” filmi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “İnci Küpeli Kız, Hollandalı Ressam Vermeer’in 1665 yılında 46.5x40 cm büyüklüğünde yaptığı tablosudur. Mauritshuis/The Hague/Hollanda’da bulunmaktadır. Aynı adlı film, Peter Webber yönetiminde 2003 yılında çekilmiştir. Film 1665 yılında Hollanda’da Delft şehrinde geçiyor. En iyi görüntü ve en iyi film ödülünü almıştır. Grafik Tasarım Öğrencilerimiz çalışmalarını Photoshop programında yaptılar. Öğrencilerimiz çalışmalarını After Effects programında video haline getirdiler. Film sahneleri öğrencilerimiz tarafından bilgisayar ortamında yeniden yorumlanmıştır. Müzik olarak Baroque Music From Netherlands kullanılmıştır.

İstanbul Tasarım Bienali Hakkında

İKSV tarafından ilki 2012 yılında düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali, kentsel tasarım (şehir ve bölge planlama), mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda ve tekstil tasarımı ile yeni medya tasarımı gibi başlıca disiplinleri ve ilgili tüm yaratıcı alanları kapsıyor.

İstanbul Tasarım Bienali, bu alanların tümüne ait üretimleri, yenilikçi fikirleri ve söylemleri ortaya koymayı, kamuoyundaki “tasarım” farkındalığını artırmayı, tasarımın üretime, ekonomik kalkınmaya, sosyal ve toplumsal gelişime, kültürel etkileşime ve bireylerin yaşam kalitesine nüfuz eden etkisini vurgulamayı hedefliyor. İstanbul ve çevresindeki coğrafyadan doğan farklı bakış açılarının küresel çerçevede oluşmuş tasarım söylemlerini zenginleştireceği inancıyla yola çıkan İstanbul Tasarım Bienali, etkinliklerinde yurtdışından önemli örnekleri İstanbul’da sunmayı ve ülkemizdeki yaratıcı potansiyeli dünyadaki yaratıcı endüstrilere tanıtmayı amaçlıyor.