Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Öğrencilerinden Tekerlekli Sandalye Kampanyası

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencileri önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, iki engelli ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye alınmasını sağladılar.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı 2. Sınıf öğrencileri, “Proje Yönetimi ve Uygulamaları” dersi kapsamında, Dr. Öğr. Üyesi Süheyla YAZICIOĞLU ve Öğr. Gör. Hayriye ERCAN danışmanlığında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile işbirliği yaparak kapak toplama kampanyası gerçekleştirdiler. Bölüm öğrencileri Ayça İBANOĞLU, Aslıhan Yaren AKDENİZ, Ayşem GÜN, Betül SAĞLIK, Melda TİMUÇİN, Merve DEMİR ve Uğur ALÇİÇEK yaklaşık 8 ay süren kapak toplama çalışmaları süresince 1 engelli ihtiyaç sahibinin akülü tekerlekli sandalyeye kavuşmasını sağladılar. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı 2. Sınıf öğrencileri ayrıca yine bir ihtiyaç sahibi engelliye bir hayırseverin desteğiyle tekerlekli sandalye alınmasını sağladılar. Her iki sandalye öğrenciler tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Kapaklar TOFD Yetkililerine üniversitemizde teslim edildi

Öte yandan öğrenciler bireysel çalışmalarının yanı sıra, Hadımköy TOKİ İlköğretim Okulu’na giderek bir sınıfta öğrenciler arası kapak toplama yarışması yaptılar. Bu yarışma sonrasında toplanan kapaklar da bir başka engelliye tekerlekli sandalye alınmak üzere Omurilik Felçlileri Derneği yetkililerine teslim edildi. Kapaklar İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin Cevizlibağ yerleşkesinde Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ve diğer yetkililere teslim edilirken, öğrenciler de projeleri ile ilgili olarak dernek yetkililerine bir sunum yaptılar.

“Benzer projelerimiz sürecek”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Süheyla Yazıcıoğlu, “Öğrencilerimize Proje Yönetimi ve Uygulamaları dersi kapsamında içinde sosyal sorumluluk çalışması da barındıran bir projeye imza atmalarını istedik. Bu kapsamda öğrenciler de özürlülere destek olabilecek bir kampanya düzenlenmesi şeklinde güzel bir çalışma gerçekleştirerek, aylar süren çabaları sonrasında iki özürlüyü sevindirdiler. Onların bu sevinci bizlere de büyük mutluluk verdi. Bu çalışmaları bundan böyle de devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.