Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesislerine Gezi Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, ‘Halk Sağlığı Dersi’ kapsamında Kemerburgaz Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesislerine teknik bir gezi düzenledi.

Öğr. Gör. Afet Mishal danışmanlığında Hemşirelik Bölümü 4.Sınıf Öğrencileri ile yapılan gezide; öğrencilere fiziksel, kimyasal ve biyolojik risk etmenleri hakkında bilgiler verilerek, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin kurallar anlatıldı.

Tesisin Makine Mühendisi Mehmet Söğüt, öğrencilere tesiste yapılan işlemlerden bahsederek “Toplanan tıbbi atıkların, sterilize edilmesi ve yakılması işini dünya standartlarında yapıyoruz. Avrupa’nın en büyük ve modern tesisine sahibiz. Ekipmanlarımız ile çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden atıkları bertaraf etmekteyiz. İşlem sonunda atık ürünler tesis sınırlarında depolanarak yeşil alan haline getirilmekte ve depolanan metan gazı ile tesisin elektrik ihtiyacına katkı sağlanmakta” dedi.

Teknik gezi, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.