Tübitak'tan Öğrencilerimize Ve Akademik Personelimize Proje Çağrısı

TÜBİTAK’ın, üniversite öğrencilerine yönelik “Girişimcilik ve Yenilikçilik”, “Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri”, “Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje” yarışmalarına başvurular 7-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Ön lisans ve lisans öğrencilerinin başvurabileceği 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması; “Temel Sektörler”, “Tekno Girişimcilik” ve “Sosyal Girişimcilik” kategorilerinde düzenlenecektir.

Birinci olan öğrenciye final ödülü olarak 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye ise 5 bin TL verilecektir.

Bitirme tezi hazırlama aşamasındaki lisans öğrencilerinin başvurabileceği 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması, “Ürün Geliştirme” ve “Süreç Geliştirme” kategorilerinde yapılacaktır. Final Ödülleri; birincilik 10bin TL, ikincilik 7 bin 500 TL ve üçüncülük için 5 bin TL olarak belirlenmiştir.

2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması’na ön lisans ve lisans öğrencileri başvurabilecektir. “Enerji”, “Makine İmalatı ve Otomotiv” ve “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” kategorilerinde düzenlenecek olan yarışmada final ödülü olarak birinci olan öğrenciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye ise 5 bin TL verilecektir. Ayrıca danışmanlara da Final Ödülü olarak 3 bin, 2 bin ve bin 500 TL verilecektir.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Tübitak’ın Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca üniversite öğrencilerini ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda çalışmalar yapmaya yönlendirmek amacıyla 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Özel Sektöre Yönelik Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması her yıl eş zamanlı olarak düzenlenmektedir.

Yarışmalara ait 2018 yılı ilanları Tübitak’ın internet sitesinde yayınlanmış olup, başvurular 7-25 Mayıs tarihleri arasında e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılabilir.