9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresine Katıldık

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (İYYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu yıl 9’uncusunu düzenlediği Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’ne katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen 9.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, Haliç Kongre Merkezinde 6-9 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ekibi, kongreye 6 sözlü sunum, 12 poster ve 1 oturum başkanlığı ile katıldı.

Sözlü sunumlarda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin; Yeraltı Maden İşletmelerinde Radon Gazı Tehlikesi ve Korunma Önlemleri konusunda, Arş. Gör. Tolga Barışık; Pres Makineleri ile Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları ve Örnek Makine Tabanlı Risk Değerlendirme Çalışması konusunda, Öğr. Gör. Aliye Kaşarcı Hakan; Kişisel Koruyucu Donanım Seçiminde Güvenlik Bilgi Formlarının Yol Göstericiliği konusunda, Öğr. Gör. Akbey Elçi; Makine ve Ekipmanların Kontrolünde Karekod Barkod Kullanımının Avantajları konusunda, İYYÜ öğrencisi Ceren Ozan; Gübre Üretiminde Amonyak Kaynaklı Olası Büyük Endüstriyel Kaza Risklerinin Bow Tie ve Sonuç Analizi Yöntemleriyle Değerlendirilmesi konusunda, İYYÜ mezun öğrencisi Mustafa Eryüksel ise Sağlık ve Güvenlik Alanında Karekod ve NFC Tabanlı Doküman Yönetim Sistemleri konusunda kongrede sözlü sunum yaptılar.

Öte yandan Prof. Dr. Ulutin, 9.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde oturum başkanı olarak görev aldı.

Kongrede İYYÜ ekibinin sözlü sunumları ve poster çalışmaları, diğer katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.