Tanı ve Tedavide Duktoskopi Yöntemi Toplantısı Yapıldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen Multidisipliner Toplantılarının üçüncüsü “Meme Başı Akıntılarının Tanı ve Tedavisinde Yeni Bir Yöntem: DUKTOSKOPİ” başlığı ile gerçekleştirildi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan ve öğretim üyeleri katıldı.

Sunumu yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Bender, meme başı akıntılarının görülme sıklığı hakkında bilgiler vererek “Meme başı akıntıları, meme polikliniklerine başvuran hastaların %4,5-7,4’ünde görülen ve memede ağrı ve kitleden sonra üçüncü sıklıkta rastlanan bir şikâyettir” dedi.

Çok değişik nedenlerin meme başı akıntısına sebep olabileceğini belirten Prof. Dr. Bender, “Meme başı akıntıları genellikle ‘Benign’ (iyi huylu) nedenlere bağlı olmakla birlikte, nadiren meme kanserinin erken bulgusu olarak da ortaya çıkabileceğinden, hastalar ve hekimler için endişe verici olabilmektedir” dedi.

Duktoskopi Yöntemi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Bender, “Duktoskopi meme süt kanallarının içinin değişik çaplardaki optik sistemlerle görüntülenmesini sağlayan bir endoskopik inceleme yöntemidir” dedi.

Prof. Dr. Bender, Duktoskopi uygulama yöntemlerini aktararak sunumunu tamamladı.