Düş Birleştirmeleri ve Fotomanipülasyon Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi, “Düş Birleştirmeleri ve Fotomanipülasyon” isimli sunumu için Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Süreyya Koçtürk’ü konuk etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sunumdan önce bir konuşma yapan Dr. Öğr. Üyesi Koçtürk, Fotomanipülasyon hakkında bilgiler vererek “Bunlar birden fazla fotoğrafın, tamamen hayal gücüne dayalı bir kompozisyonudur. Gördüklerinizin hiçbiri gerçek değildir. Çektiğim fotoğraflar; tamamen bir düşünce doğrultusunda, artık fotoğraf olmaktan çıkıp resim ya da tasarım haline gelmiştir.” dedi.

Fotomanipülasyonun tekniği üzerine bilgiler veren konuşmacı “Her şeye çok dikkatli bakarım. Başka insanların görmediği detayları görmeye çalışırım. Farklı bakar, farklı görürüm. Yanımda makinam varsa hemen fotoğrafını çekerim. Çok emek isteyen bir şey. Mutlaka mesleğimize emek vermemiz gerekiyor.” dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz’in Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Süreyya Koçtürk’e teşekkür belgesi takdiminin ardından etkinlik sona erdi.