Dr. Öğr. Üyesi Erol Ülgen’in ‘Kıssadan Hisse’ Kitabı Yayımlandı

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol Ülgen’in yayına hazırladığı ‘Kıssadan Hisse’ adlı eseri Akıl Fikir Yayınları tarafından yayımlandı.

Ezop’u Türk Kamuoyuna Tanıtan Eser

“Kıssadan Hisse”, Ahmet Midhat Efendi’nin 1869 yılında Midhat Paşa ile birlikte gittiği Bağdat’ta ilk mektep talebelerini eğitmek amacıyla kaleme aldığı bir eser… Üçüncü baskısı esas alınarak yayına hazırlanan bu eserde, “insanın tutması veya bırakması gereken yolları gösteren hisseler” kısa hikâyeler halinde yer alıyor. Bu eserin en önemli yanı, Kıssadan hisse / fabl (kısa hikâye) türüne ilgi duyanlar kadar, özellikle Osmanlı Türkçesini yeni öğrenenlere de yararlı olacağı düşüncesiyle, Arap harfli orijinal metnine de yer verilerek hazırlanmış olması.