“Hz. Peygamber’in Hadislerinde Hayvan Hakları” Konulu Konferans Düzenledi

Prof. Dr. Servet Armağan, Konuyu Batı Dünyası ve İslam Hukuku Üzerinden Ele Aldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Armağan, “Kutlu Doğum Haftası” münasebeti ile “Hz. Peygamber’in Hadislerinde Hayvan Hakları” konulu bir konferans düzenledi.

Alev Ofluoğlu Salonunda gerçekleşen etkinlikte, Prof. Dr. Armağan, Batı Dünyasının hayvanlara yönelik hukukunu çeşitli örneklerle ele aldı. Alman Medeni Kanununda hayvanların eşya olmadığına dair bir hüküm olduğunu ve hayvanların özel kanunlarla korunduğuna işaret eden Prof. Dr. Armağan, İngiltere’de ise tehlikeli köpekler üzerine bir yasa olduğunu belirtti.

Konuyu İslam Hukuku üzerinden ele alan Prof. Dr. Armağan, hayvanlara merhamet edilmesi gerektiğini ifade ederek, Hz. Muhammed’in (S.A.V.) “Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin” hadisine vurgu yaptı. Prof. Dr. Armağan, konuşmasında hayvanlara eziyet konusuna da değindi. Hz. Peygamber’in bir hadisinde “hayvanları dinlendirin” dediğini belirten Prof. Dr. Armağan, horoz dövüşlerinin, boğa ve deve güreşlerinin hayvan haklarına aykırı olduğunu ifade etti.

Konferans, geniş bir öğrenci grubu tarafından ilgiyle izlendi.