Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Gezilerine Devam Ediyor

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ziyaretlerine devam ediyor. 4. sınıf öğrencileri "Halk Sağlığı Hemşireliği" dersi kapsamında Cebeci Halk Ekmek Fabrikasını, 2. Sınıf öğrencileri ise sosyal sorumluluk projesi kapsamında Fatih Mimar Sinan İşitme Engelliler İlk ve Orta Okulunu ziyaret ettiler.

İstanbul'un büyük bölümünün ekmek ihtiyacını karşılayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Halk Ekmek Fabrikası, merkezi Edirnekapı'da olmak üzere Sultangazi ve Kartal’da üretim yapmakta. Günlük 1,8 milyon adet ekmek üretimi ve geniş ürün yelpazesi ile İstanbul’un ekmek ihtiyacının %10’u bu fabrikalardan karşılanmaktadır.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileri "Halk Sağlığı Hemşireliği" dersi kapsamında hijyen kurallarına uyularak el değmeden yüksek teknolojiyle üretilen ekmeğin yapım aşamalarını incelediler. Yerinde gözlem yapan Hemşirelik Bölümü öğrencileri yetkililerden hijyene ve sağlığa dair detaylı bilgiler aldılar.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2.Sınıf öğrencilerinin işitme engelli çocukların el yıkama becerilerini geliştirmek amacı ile Fatih Mimar Sinan İşitme Engelliler İlk ve Ortaokuluna yaptıkları ziyaret ise oldukça anlamlıydı. Geleceğin Hemşire adayları Kübra Yünçek, Aynur Akar, Zeliha Kalın ve Ceyda Cengiz, yaklaşık 170 öğrenciye işaret dili ile teorik ve uygulamalı eğitim verdi.