İsmail Küçükkaya Konuğumuz Oldu

Ünlü Gazeteci Yaşamından Kesitler Vererek, Öğrenci ve Akademisyenlerin Sorularını Yanıtladı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu etkinliklerine devam ediyor. “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” sebebiyle Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü “Vizyon Semineri” düzenledi. Seminerin konuğu Türkiye’nin yakından tanıdığı Fox Tv Çalar Saat Programı Sunucusu ve Gazeteci İsmail Küçükkaya oldu.

Küçükkaya, Fox Tv’de sabah programına başladığı süreçte yaşadıklarını anlatarak sözlerine başladı. İçinde bulunduğu kuruluşun Dünya çapında 75 televizyonu olduğunu ve sadece bu işi yaptıklarını ifade eden Küçükkaya, işe başlamasında Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün etkisinin büyük olduğunun altını çizdi. Programa başladığı ilk gün, rakiplerinin neler yaptıklarına göz attığını belirten Küçükkaya, farklı olmak adına gazetecilik dışında neler yapılabileceğini düşündüğünü belirtti. Bundan sonraki süreçte programda şiire, sosyal medyaya, masaya konulan kır çiçeklerine ve hatta az bilinen nitelikli müziklere kadar küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratmaya çalıştıklarını ifade etti. Her gün kendisine yönelik 5 tane eleştiri mesajı okuduğunu belirten ünlü gazeteci, yaptığı işin ilkelerine değinerek, milletin saf yerine konulmaması gerektiğinin, millete rol yapılmaması gerektiğinin ve illa rol yapılacaksa kişinin kendisi olması gerektiğinin altını çizdi.

Çalar Saat programının bazı bölümlerinde il il gezdiklerini ve halkın sesine kulak verdiklerini belirten Küçükkaya, gerçek demokratik ülkede olması gereken unsurlara dikkat çekti. “Televizyonda dolambaçsız net olmak gerek” diyen gazeteci, her sene kişinin kendisini yenilemesi gerektiğini de öğrencilere bir tavsiye olarak sözlerine ekledi.

Öğrenci ve akademisyenlerin soruları ile son bulan seminerde, Fox Tv Çalar Saat Programı Sunucusu ve Gazeteci İsmail Küçükkaya’ya “Teşekkür Belgesi” ve bir buket çiçek taktim edildi.