Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

İlgiyle İzlenen Konferansa Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve Prof. Dr. Adnan Demircan da Katıldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi. Öğrenci Konseyi, İHH ve AGD katkılarıyla Hukuk Kulübünün organize ettiği konferansın açılışını, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu yaptı.

Prof. Dr. Hacısalihoğlu, İslam Coğrafyası üzerinde sahnelenen terör oyunlarına dikkat çekerek, İslam Dünyasının kardeşliğini bozmaya çalışan güçlere değindi. Prof. Dr. Hacısalihoğlu İslam inancındaki sevgi, hak ve adalet kavramlarına da vurgu yaptı. İslam’ın içerideki düşmanlarının dışarıdaki düşmanlarından fazla olduğunun altını çizen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, konuşmasını Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) “Birbirinizi sevmedikçe gerçekten iman etmiş olamazsınız” sözleriyle tamamladı.

Programın sunuculuğunu yapan Hamit Yalçın, kürsüye Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Furkan Kaçmaz’ı davet etti. Kaçmaz, Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini sunarak, günün anlam ve önemini kısaca özetledi.

Program, Yusuf Avşar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Konferansın onur konuğu Prof. Dr. Adnan Demircan, tilavet dinletisinin ardından kürsüdeki yerini aldı. Prof. Dr. Demircan, sözlerinde “Allah Resulünün ahlakı en büyük örneğimizdir. Hz. Muhammed (S.A.V.) ahlakı insan fıtratına uygun, diğer insanlarla iletişimde hak ve adaleti önemseyen bir ahlaktır. Allah Resulü ruhsata değil azimete önem verirdi. Müslüman açısından niyete göre her davranış ibadet olabilir. Bu bildiğimiz formel ibadetin dışındadır. Bazen bir taşı yoldan çekmek bile ibadettir” ifadelerine yer verdi.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Demircan, şiir dinletisi için mikrofonu Muaz Emin Ayyıldız’a devretti. Ayyıldız “40 Yaşındasın” şiiri ile izleyicileri duygulandırdı. Türkiye Ezan Okuma Yarışması üçüncüsü Aziz Can Gülsever, bu anlamlı güne dualarıyla destek verdi. Konferansın sonunda Özcan Uçarer ve ekibi sahne aldı. Ney sesi kulaklardaki pası silerken, Uçarer’in ilahileri salona renk kattı.