Medikal Arama Kurtarma Kampı Düzenlendi

SHMYO Öğrencileri UMKE İş Birliği ile Uygulamalı Eğitimler Aldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Örgün ve İkinci Öğretim 2. Sınıf öğrencileri, 7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Avrupa Komuta Kontrol Merkezi’nde iki günlük Medikal Arama Kurtarma kampı yaptı. UMKE işbirliğiyle düzenlenen organizasyonda öğrencilerimiz, doğal afet ve sivil savunma durumlarında, ayrıca doğada meydana gelen kazalarda yaralı ve hastaların yerini belirlemek, onlara ulaşmak, ulaştıktan sonra güvenli taşınmaları ve ilk müdahalenin yerinde yapılmasına yönelik uygulamalı eğitimler aldılar. Dersin öğretim görevlileri Reyhan Öztürk ve Mahmut Koyuncu gözetiminde, arama kurtarma faliyetleri konusunda birbirinden farklı eğitimler alan öğrencilerimiz geleceğin Paramedikleri olma yolunda önemli deneyimler kazandı.