Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu Düzenlendi

Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi işbirliği ile 18-19 Nisan 2016 tarihlerinde Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Etkinlik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İş Teftiş Kurul Başkanlığı yetkilileri ve İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki uzmanların ve sağlık sektöründeki akademisyenlerin katılımıyla başarılı bir şekilde icra edildi.

Konferansta bilimsel programın içerdiği konular, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlık hizmetlerinde uygulanması, İSG eğitimi, acil durum yönetimi, hastane denetimi, radyasyon güvenliği ve meslek hastalıkları gibi önemli konular ele alındı.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt ULUTİN’in ve İş Sağlığı Güvenliği Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. T. Aykan KEPEKLİ‘nin ilginç ve güzel sunumları tüm katılımcıların dikkatini bu alana çekti. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müslüm ÇİÇEK, plaket şiltlerini konuşmacılara program sonunda takdim etti.

Ülkemizde eksikliği çok hissedilen İş Sağlığı ve Güvenliği konularının bu aydınlatıcı sempozyumda ele alınması tüm katılımcıları oldukça memnun etti.