Sahne Sanatları Öğrencileri Festivalden Ödülle Döndü

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, “Oyunun Oyunu” adlı tiyatro oyunuyla 10 Mayıs 2016 tarihinde Maltepe Üniversitesi ve Kartal Belediyesi Üniversitelerarası Tiyatro Festivali kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahneye çıktılar.

Michael Frayn tarafından yazılan ve Öğr. Gör. Barbaros Andiç tarafından yönetilen oyunda, 3. Sınıf öğrencileri Özge Ayan, Mert Can Kaplan, Eren Akova, Büşra Şensoy, Ömer Faruk Hakeri, Ercan Geçgin, Gizem Sökmen, Yunus Yılmaz ve Berda Akar rol aldı.

Öğrencilerin “Oyun Çalışması Dersi” kapsamında bir senelik titiz bir çalışmayla ortaya çıkardıkları performans, geniş bir seyirci kitlesi tarafından beğeniyle izlendi.

En iyi 2. Oyun ve En İyi Komedi Kadın Oyuncu Ödülleri

Kartal Belediyesi ve Maltepe Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Üniversitelerarası Tiyatro Festivalinde, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri büyük başarı kazandı. Aralarında Faik Ertener, Bülent Emin Yarar gibi usta oyuncuların da bulunduğu jüri tarafından, üniversitemiz Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Barbaros Andiç’in yönettiği “Oyunun Oyunu” adlı oyunu, İstanbul Devlet Konservatuvarının ardından ikinci en iyi oyun olarak seçildi ve 3.000 TL para ödülüne layık görüldü. Ayrıca oyunda rol alan Berda Akar da “En İyi Komedi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.

“Oyunun Oyunu” aynı zamanda Onur Hanpa, Serra Yazaroğlu, Hikmet Kırmızıkaya, Berna Gülen, Ülkü Şahin, Semih Eraslan, Arda Yıldız, Rasim Yetişkin ve Gizem Sökmen’den oluşan ikinci bir ekip tarafından 26 Mayıs 2016 tarihinde üniversitemiz Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda oynandı.