Belgesel Sinemacılığının Ustası Süha Arın Üniversitemizde Anıldı

Söyleşiye Turhan Yavuz, Hasan Özgen ve Ertuğrul Karslıoğlu’nun Yanı Sıra Kardeşi Reha Arın da Katıldı

Türk belgesel sinemacılığının ustası Süha Arın, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı tarafından gerçekleştirilen söyleşi ve “Safranbolu’da Zaman” belgesel filminin gösterimi ile anıldı.

Söyleşiye usta ismin çalışma arkadaşları Turhan Yavuz, Hasan Özgen ve Ertuğrul Karslıoğlu’nun yanı sıra kardeşi Reha Arın da katıldı.

İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşi, Süha Arın’ın yaşam öyküsünü anlatan kısa bir video gösterimiyle başladı ve ardından Arın’ın çalışma arkadaşları yönetmen Hasan Özgen ve görüntü yönetmeni Turhan Yavuz Süha Arın’ın Türk belgeselciliğine yaptığı katkıları anmak ve anlamak amacıyla birer konuşma yaptılar. Belgesel film yönetmeni ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim görevlilerinden Ertuğrul Karslıoğlu da Süha Arın hakkında düşüncelerini aktarırken, Süha Arın’ın kardeşi Reha Arın da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Söyleşi, Süha Arın’ın ülkemizde kültürel varlıkların korunması açısından çığır açan Altın Portakal ödüllü belgeseli “Safranbolu’da Zaman”ın gösterimi ile devam etti.

Söyleşinin ardından İletişim Fakültesi Dekan Vekili ve aynı zamanda Süha Arın’ın yakın çalışma arkadaşı olan Prof. Dr. Aysel Aziz, kısa bir konuşma yaptıktan sonra konuklara teşekkür belgelerini takdim etti.