Türkiye’de Turizm Konusu Ele Alındı

Konferansa Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, TÜRSAB Başkan Danışmanları Yüksel Türemez ve Mücella Tarhan Konuk Oldu

Turizm Haftası kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı tarafından, 1.sınıf öğrencisi Neşe Özkan’ın sunumuyla “Türkiye Turizmi” konferansı düzenlendi.

Alev Ofluoğlu salonunda gerçekleştirilen konferansa, Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, TÜRSAB Başkan Danışmanları Yüksel Türemez ve Mücella Tarhan konuk oldu.

Konferansın açılışını TÜRSAB Başkan Danışmanı Yüksel Türemez yaptı. Türemez, seyahat sektörünün sorunlarına değinerek Türkiye’nin sanayi ürünü olarak bir markası olmadığını belirtti. Türkiye’nin ithalatının fazla olduğunun altını çizen Türemez, görünmeyen ihracat olarak turizmi örnek gösterdi.

Türkiye’de her bölgenin kendine has bir mutfağı olduğunu söyleyen Türemez, bunun pazarlanmasının önemini ifade etti. Turizm inovasyonu sürecinde 50 yaş ve üzeri erkeklerin seyahatlerine yatırımlar yapılacağını ve internet üzerinden seyahat alışverişlerinin artacağını belirtti.

Sözü devralan Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, sanayi devrimi ile konuşmasına başladı. Toplu taşıma araçlarının ve iletişimin gelişim sürecine değinen Yücel, teknolojinin gündelik yaşantıya olan etkisinin geçmişe kıyasla birçok konuda ekonomik rahatlık sağladığını belirtti.

Sözü devralan TÜRSAB Başkan Danışmanı Mücella Tarhan, “Ev Turizmi” konusunu ele aldı. Ev Turizminin gayrimenkul konaklamasından farkına değindi. Bu piyasada cironun 95 milyar dolarlık bir payı olduğunun altını çizdi. Ev Turizminin bugüne kadar hep olumsuz taraflarının görüldüğünü ifade eden Tarhan, bardağın dolu tarafına bakılırsa potansiyelin çok yüksek olduğunu belirtti.